KONYA / AHIRLI - Ahırlı Atatürk Anadolu Lisesi

Ahırlı Atatürk Anadolu Lisesi

Demirciler Caddesi No18
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bilimi kendisine rehber edinen,girişimci,hoşgörülü,farklı fikir ve inançlara saygılı,katılımcı,bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına, anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Öğretim Şekli :Gündüzlü - Taşıma
Karayolu
Köylerimizde olan öğrencilerimiz için taşıma servisimiz vardır.
Yerleşim Yeri
İlçemiz merkez nüfusu 800 olup küçük bir ilçedir. Öğretmenlerimiz genelde Seydişehir ve Bozkır ilçelerinden gidiş geliş yapmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 141 km dir. Ahırlı ilçesi Seydişehir ilçesine 38,5 km olup servis mevcuttur.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Yarışmalar
TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği